Ο Θεός να μας φωτίσει

Posted on
  • Σάββατο 21 Απριλίου 2012
  • by
  • Κυριάκος
  • in
  • Εάν ο άνθρωπος έχει πίστη στον Θεό μπορεί να σωθεί;
    Πίστη στο Θεό έχει και ο διάβολος.

    Εαν ο άνθρωπος είχε γνώση Θεού, θα μπορούσε να σώθεί;
    Γνώση Θεού είχαν και οι πρωτόπλαστοι. Γνώση Θεού έχει και ο διάβολος.

    Ούτε η πίστη στο Θεό ούτε η γνώση έχει σημασία. Όχι τουλάχιστον μόνο αυτά τα δύο.

    Η αγάπη είναι το κυριότερο. 

    Ο άνθρωπος υποφέρει από την πλανεμένη συμπεριφορά των ανθρώπων. Όχι εξαιτίας του Θεού.

    Αλλά ακόμη και όλοι οι άλλοι να μην τον πειράζανε, θα υπέφερε από τις προσδοκίες του και την περιέργειά του. Δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι να εχθρεύονται τους πρωτόπλαστους.Ο διάβολος πάτησε πάνω στον εγωισμό τους.

    Ο δρόμος της σωτηρίας είναι μονόδρομος και είναι προσωπικός δρόμος. Ακόμη και αν πιστεύεις στο Θεό, ακόμη και αν έχεις τη γνώση, αν νομίσεις ότι δε θα σωθείς, τότε δε θα σωθείς.

    Στην Ελλάδα, βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί, αλλά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να σωθούμε. Ακόμη αν είχαμε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, γνώση του εχθρού, ακόμη και πλάνο σωτηρίας ετοιμοπαράδοτο, δε θα μπορούσαμε να σώσουμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας, επειδή δεν έχουμε διάθεση για αγώνα και θυσίες.

    Στις εκλογικές περιφέρειες, για άλλη μια φορά θα επικρατήσει το καθεστώς που θα επιβάλλει η αυλή.

    Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, μου έκανε εντύπωση, κάποιος που είχε βάλει υποψηφιότητα, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, πήγε απογοητευμένος στην ξαδέλφη του και της είπε "δε με ψήφισες". Και το ήξερε με βεβαιότητα, χωρίς να του πει η ίδια. Όντως δεν τον είχε ψηφίσει και με κλάμα και παράπονο προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ που υπέστη. Πώς να προστατευτεί κανείς απέναντι από ένα καθεστώς που του στερεί την ελευθερία και διαρρηγνύει την προσωπική του ασυλία.

    Δύο φορές πήγα στο χωριό να ψηφίσω. Και τις δύο φορές είχα από καναδύο "έτοιμους" φακέλους για διαφορετικούς υπόψήφιους σε κάθε εσωτερική τσέπη. Δύο μάλιστα από το ίδιο κόμμα που είχανε αντιπαπαλότητα μεταξύ τους. Δεν γνώριζα προσωπικά κανέναν τους. Ούτε καν τα ονόματά τους ή το ιστορικό τους ή τις πεποιθήσεις τους.

    Δεν πιστεύω ότι κάτι θα έχει αλλάξει σε αυτές τις εκλογές. Δεν ξέρω καν, εαν βρω εγώ ο ίδιος το θάρρος αυτή τη φορά να τους τρίψω τους φακέλους στη μούρη και να τους φτύσω.


    Ο Θεός να με φωτίσει να κάνω το σωστό.