ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!

Posted on
  • Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
  • by
  • Κυριάκος
  • in
  • Του Παναγιώτη Τελεβάντου

    Εχουν αποθρασυνθεί πολύ οι άθεοι κυβερνώντες. Πήραν πολύ αέρα οι Πασόκοι και λέγουν ότι θέλουν. Αρχίσαμε με τον Αλέκο Παπαδόπουλο να προτείνει συγχώνευση Μητροπόλεων και τώρα συνεχίσαμε με τον Δριβελέγκα.

    Να κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο υποδούλωσης του Ελληνισμού και να αφήσουν την Εκκλησία ήσυχη. Αν χρειάζονται αναδιάταξη τα όρια των Μητροπόλεων αυτό θα το αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας ανάλογα με τις ανάγκες της Εκκλησίας. Οχι ο κάθε πρασινοφρουρός που δεν ξέρουμε τι Θεό πιστεύει και αν ξέρει να κάνει το σταυρό του.

    Ιδού τα αποτέλεσματα της αγαστής σύμπνοιας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους Πασόκους. Τώρα θέλουν να καθορίζουν και πόσες Μητροπόλεις χρειάζεται η Εκκλησία για να ποιμανθεί σωστά!

    Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

    Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συναδέλφους του προτίθεται να θέσει θέμα συγχώνευσης Μητροπόλεων.

    Ο Γιάννης Δριβελέγκας εμφανίζεται αποφασισμένος κατά τη διάρκεια της απογευματινής του ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής να προτείνει τον "εκκλησιαστικό Καλλικράτη" καθώς ο αριθμός των Μητροπόλεων έχει φθάσει τις 80.

    Συνομιλητές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πάντως αναρωτήθηκαν «ποιος μητροπολίτης θα δεχθεί να χάσει το ποίμνιό του και να είναι υφιστάμενος άλλου αδελφού μητροπολίτη;» ενώ κύκλοι της ιεραρχίας όταν προ καιρού είχαν ερωτηθεί για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων είχαν παρατηρήσει ότι:

    «"Καλλικράτης" στην Εκκλησία δεν περνά και άλλωστε...άγιος με το όνομα αυτό δεν υπάρχει».
    Το είδα εδώ