Εμπόδισε την αυτοκτονία του ανθρώπου. Η παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου χτυπάει την πόρτα σου.

Posted on
 • Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010
 • by
 • Κυριάκος
 • in
 • Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

  Εμπόδισε την αυτοκτονία του ανθρώπου. Η αυτοκτονία του ανθρώπου χτυπάει την πόρτα σου. Μήν κάνεις πως δεν ακούς το χτύπημα.Ο κίνδυνος μας απειλεί όλους. Μην αυταπατάσαι ότι εσένα δεν θα σε βρει, αν κλείσεις τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο.Εμποδίζοντας την αυτοκτονία του ανθρώπου εμποδίζεις την αυτοκτονία της ανθρωπότητας. Μη λες ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Μπορείς. Στην Ελλάδα οι εξουσιαστές παραβιάζουν τα δικαιώματα του ανθρώπου. Να μην υποκρίνεσαι ότι δεν βλέπεις.Μη γίνεσαι το "άλλοθι" στο έγκλημά τους.

  Μην μετέχεις στην υποκρισία των εξουσιαστών κάνοντας πως δεν βλέπεις. Θα κληθούν να δώσουν λόγο για τις άνομες πράξεις τους. Εκείνοι που εξαναγκάζουν τους Έλληνες να γίνουν δούλοι ή να αυτοκτονήσουν θα κληθούν να δώσουν λόγο.Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει έναν λαό, όταν δεν το θέλει. Οι Έλληνες θα εμποδίσουν την επιβολή της απολυταρχίας στην πατρίδα τους, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους στα αρχαία και στα νεώτερα χρόνια. Το δίλημμα είναι πάντα το ίδιο, ελευθερία ή θάνατος.

  Οι Έλληνες εμπόδισαν την εξάπλωση της απολυταρχία της Ανατολής στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. "Οι Έλληνες καλούνται πάλι να μάθουν τους λαούς της Ευρώπης πώς να ζουν." (Αλμπέρ Καμύ). Η υποτίμηση του ανθρώπου στην απολυταρχία είναι απίστευτη. Σκέψου μόνο πως στην απολυταρχία της Ανατολής οι άνθρωποι προσεύχονται να αλλάξουν είδος, να γίνουν ζώα ή φυτά. Τέτοια είναι η υποτίμηση της αξίας του ανθρώπου. Η αξία του ανθρώπου για τους εξουσιαστές είναι λιγότερο από σκόνη.

  Μην συμμετέχεις στην υποκρισία των εξουσιαστών. Συμμετέχουμε στην υποκρισία τους, όταν κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Μην αυταπατάσαι ότι ο κίνδυνος που μας απειλεί δεν θάρθει σε σένα.

  Οι εξουσιαστές δεν είναι παντοδύναμοι. Ο Κύριός μας είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Αυτός κυβερνά τη ζωή μας. "Ο Θεός αυτόν υπερύψωσε και εχαρίσατο αυτώ όνομα το υπέρ παν όνομα, ίνα εν τω ονόματι Ιησού παν γόνυ κάμψη επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και πάσα γλώσσα εξομολογήσηται ότι Κύριος Ιησούς Χριστός εις δόξαν Θεού πατρός."